Ναοί της Μάνδρας

Οι Άγιοι Ταξιάρχες

Ήταν ο πρώτος Ναός της πόλης Μάνδρας, κτίστηκε περίπου το 1830 την εποχή που οι πρώτοι κάτοικοι των Κουντούρων αναγκάστηκαν να εγκατασταθούν και να κτίσουν το νέο τους χωριό.

Ο ναός είναι ρυθμού Βασιλικής, με στέγη δύριχτη, χωρίς τρούλο και το κωδωνοστάσιο είναι εξαιρετικής αρχιτεκτονικής.

Ο ναός εσωτερικά είναι σε δύο επίπεδα και χωρισμένος σε δύο κλίτη που επικοινωνούν μεταξύ τους. Στο νότιο κλίτο είναι ο ναός των Ταξιαρχών και γιορτάζει στις 8 Νοεμβρίου και το άλλο στο βόρειο είναι αφιερωμένο στο Άγιο Νεκτάριο της Αίγινας και γιορτάζει την επόμενη ημέρα 9 Νοεμβρίου.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης

Θεμελιώθηκε το 1890 και αποπερατώθηκε περίπου το 1903. Τα σχέδια του ναού έκανε ο Γερμανός αρχιτέκτων και το κτίσιμο ανατέθηκε σε Ηπειρώτες και Μεγαρίτες μάστορες που δούλευαν καλά την πέτρα. Είναι ο πολιούχος και εορτάζει στις 21 Μαίου.

Οι ιερείς που υπηρετούν σήμερα είναι ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Μακάριος Μάτσος και ο πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Δημήτριος Μπίλλης.
τηλ. Ιερού Ναού 210-5555382

Ιερός Ναός Αγίας Αικατερίνης

Έτος ιδρύσεως μια μαρμάρινη επιγραφή δείχνει το 1882 και παρουσιάζει ενδιαφέρον μελέτης, Βασιλική μονόκλιτη και στη μέση κτιστό κωδωνοστάσιο. Η ίδρυση του ναού οφείλεται σε όραμα μια γυναίκας της εποχής εκείνης της Μαλάμως Παλιγκίνη που έσκαψε σε κάποιο σημείο και βρήκε την εικόνα της Αγίας Αικατερίνης.

Ιερά Μονή Οσίου Μελετίου

Γυναικεία μονή τηλ. επικοινωνίας 22630-51240

Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου

Γυναικεία μονή τηλ. επικοινωνίας 210-5550777

Ιερά Μονή Παναγίας Ευαγγελιστρίας

Γυναικεία μονή τηλ. επικοινωνίας 210-5556062

Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Μυρινίου

Ανδρώα μονή τηλ. επικοινωνίας 22960-33582 Εκκλησίες & Μοναστήρια

Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννη στον Κορακά

Άγιος Ιωάννης στον Κορακά