Μάιος 2010

Την Παρασκευή 28 Μαΐου 2010, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Μάνδρας, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Στυλιανού Μουζάκη με τίτλο Η Βυζαντινή – Μεταβυζαντινή Μονή της Αγίας Τριάδας στη θέση Μυρρίνιον - Μάνδρα - Κούντουρα Αττικής, που εξέδωσε προσφάτως ο Σύλλογος Ποιοτικής και Πολιτιστικής Αναβάθμισης Δυτικής Αττικής “O Δημοφών”.Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Μάνδρας κα Γιάννα Κριεκούκη, ο πρώην Δήμαρχος Μάνδρας κος Ιωάννης Λιούλης, η αντιδήμαρχος κα Μαρία Μαρούγκα η νομαρχιακός σύμβουλος κα Μαρία Αναγνώστου, εκπρόσωποι συλλόγων και αρκετός κόσμος. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κος Χρήστος Παπαστάμου, καθώς η πρόεδρός της ήταν ασθενής και, για τον λόγο αυτό, διαβάστηκε ένας σύντομος χαιρετισμός της.

Ιανουάριος 2009

Χρηματοδότηση για την έκδοση του Παρακλητικού "Κανόνα της Παναγίας Αρβανιτίσσης" στην Ιερά Καλύβη Ζωοδόχου Πηγής της Ιεράς Σκήτης Αγ. Παντελεήμονος Κουτλουμουσίου.

Δεκέμβριος 2007

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, το απόγευμα, στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Δήμου μας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η προγραμματισμένη από το Σύλλογο μας διάλεξη του φίλου της πόλης μας και τακτικού συνεργάτη του περιοδικού μας βυζαντινολόγου ερευνητή κ.Στέλιου Μουζάκη, με το επίκαιρο θέμα την "Εικονογραφία της Γέννησης του Χριστού όπως αυτή καταγράφηκε και εξελίχτηκε μέσα στην βυζαντινή τέχνη". Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιότατος πατέρας Μακάριος ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μεγάρων και Σαλαμίνος, ο αιδεσιμότατος π. Δημήτριος, η Δήμαρχος κα Κριεκούκη μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μάνδρας και αρκετός κόσμος.

Δεκέμβριος 2006

Παρουσίαση, στο Δημοτικό Θέατρο Μάνδρας, του βιβλίου του συντοπίτη μας Χρήστου Στάμου με τίτλο «Ιστορικές Σελίδες της Δυτικής Αττικής» από τον εκπαιδευτικό Αναστάσιο Στάμου και τον δημοσιογράφο Γεώργιο Λιώρη. Στην εκδήλωση που συντόνισε η Κωνσταντίνα Πέππα, μίλησε για τα πεπραγμένα του Συλλόγου ο Παναγιώτης Παπαιωάννου (Βλ. τεύχος 34 σελ 8-9 του περιοδικού).

Μάρτιος 2006

Έκτακτη έκδοση του περιοδικού «Ο Δημοφών» με θέμα -αντικείμενο τα ναρκωτικά και συντάκτη τον Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Κανάκη. Διανεμήθηκε στα σχολεία της Μάνδρας.

25 Φεβρουαρίου 2006

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην καφετερία «Λόφος Καφέ» μεταξύ μελών του συλλόγου και φίλων του περιοδικού (Βλ. τεύχος 30 σελ.8 του περιοδικού).

8 Φεβρουαρίου 2006

Συνδιοργάνωση, με τον Μορφωτικό Σύλλογο «Τα Κούντουρα», εκδήλωσης, στο Δημοτικό Θέατρο Μάνδρας, για την παρουσίαση του βιβλίου των συντοπιτών μας Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου και κου Αριστείδη Δούκα με τίτλο «Εκκλησιαστικό Οδοιπορικό στην Μάνδρα». Την εκδήλωση συντόνισαν η Κωνσταντίνα Πέππα (από τον Σύλλογο «Ο Δημοφών») και ο Μελέτιος Πέππας (από τον Σύλλογο «Τα Κούντουρα») (Βλ. τεύχος 30 σελ. 9 του περιοδικού).

3 Δεκεμβρίου 2005

Ομιλία και προβολή διαφανειών (slides), στο Δημοτικό Θέατρο Μάνδρας, από τον γέροντα Νίκωνα της Νέας Σκήτης του Αγίου Όρους, με θέμα: «Οι θησαυροί και η ζωή των μοναχών στο Άγιον Όρος». Την εκδήλωση προλόγισε η θεολόγος Παρασκευή Τσούργιαννη (Βλ. τεύχος 29 σελ. 14 του περιοδικού).

19 Φεβρουαρίου 2005

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Μάνδρας και ομιλία από τον καθηγητή Πανεπιστημίου - βαλκανολόγος Αχιλλέα Λαζάρου με θέμα «Η διεπιστημονική αλήθεια για τους Αρβανίτες» (Βλ. τεύχος 26 σελ.8-10 του περιοδικού).

11 Δεκεμβρίου 2004

Συνδιοργάνωση, με τον Μορφωτικό Σύλλογο «Τα Κούντουρα», στο Δημοτικό Θέατρο Μάνδρας, εκδήλωσης - παρουσίασης των βιβλίων του συντοπίτη μας Χρήστου Στάμου. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν: Ρούσος Ντίνος (εκπαιδευτικός) για το βιβλίο «Τα Μεγάλα Δερβένια ανατροπή της πλάνης. Ιστορικά Αρχεία 1821-1827» Ρόκκας Μελέτιος (στρατηγός ε.α.) για το βιβλίο «Ο Κουντουριώτης Στρατηγός Νικ. Ρόκας ή Ζερβονικόλας 1821» Λαζάρου Αχιλλεύς (καθηγ. Πανεπιστημίου - βαλκανολόγος) για το βιβλίο «Μακεδονικός Αγώνας (1903-1908). Το Ιστορικό Αρχείο του Κουντουριώτη Οπλαρχηγού Βαγγέλη Κοροπούλη» Την εκδήλωση συντόνισαν η Κωνσταντίνα Πέππα (από τον Σύλλογο «Ο Δημοφών») και ο Μελέτιος Μαρούγκας (από τον Σύλλογο «Τα Κούντουρα») (Βλ. τεύχος 25 σελ.8-10 του περιοδικού).

1 Φεβρουαρίου 2004

Παρουσίαση, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Μάνδρας, του βιβλίου «Ο Άγιος Ιωάννης στον Κορακά», που εξέδωσε ο Σύλλογος, από την καθηγήτρια και διδάκτορα θεολογίας Κωνσταντίνα Πέππα και τον ιστορικό - λαογράφο Στυλιανό Μουζάκη (Βλ. τεύχος 22 σελ.9 του περιοδικού).

3 Μαρτίου 2002

Εκδήλωση, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Μάνδρας, με θέμα «Ορθόδοξη Εικονογραφία»και ομιλήτριες την καθηγήτρια και διδάκτορα θεολογίας Κωνσταντίνα Πέππα και την αγιογράφο Ελένη Δοιτζόγλου (Βλ. τεύχος 11 σελ. 9 & τεύχος 17 σελ 8-9 του περιοδικού).

29 Ιουνίου 2002

Διάλεξη, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Μάνδρας, με θέμα «Η μετάβαση του παιδιού από την οικογένεια στο σχολείο» και ομιλητές τους Πάρη Μηλίτση και Μόνικα Λάππα-Καραμανλάκου (Βλ. τεύχος 12 σελ.7 & Τεύχος 13 σελ.8-9 του περιοδικού).

30 Ιανουαρίου 2002

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Μάνδρας, και ομιλία από την καθηγήτρια και διδάκτορα θεολογίας Κωνσταντίνα Πέππα για τους «Τρείς Ιεράρχες» (Βλ. τεύχος 10 σελ. 9 του περιοδικού).

9 Δεκεμβρίου 2001

Σεμινάριο με θέμα «Θετική Σκέψη», στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Μάνδρας, με ομιλητή τον Πάρη Μηλίτση (Βλ. τεύχος 9 σελ.11 & Τεύχος 10 σελ.8 του περιοδικού).

2 Φεβρουαρίου 2001

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας (Βλ. τεύχος 5 σελ.4 του περιοδικού).

30 Ιουνίου 2000

Σύνταξη και αποστολή επιστολής προς τον Δήμαρχο Μάνδρας για το άνοιγμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. (Βλ. τεύχος 4 σελ 16-17 & τεύχος 6 σελ. 6 του περιοδικού)

28 Μαίου 2000

Διοργάνωση εκδήλωσης στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης με θέμα την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση από τον εφημέριο πατέρα Ευάγγελο Βραχνά, κεντρική ομιλήτρια ήταν η καθηγήτρια και διδάκτωρ θεολογίας Κωνσταντίνα Πέππα, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την ηθοποιό Κωνσταντίνα Χαρ. Πάλλη να απαγγέλει το έργο «Η τελευταία λειτουργία στην Αγία Σοφία» (Βλ. τεύχος 2 σελ.4 & τεύχος 23 σελ.2 του περιοδικού).

7 Μαΐου 2000

Διοργάνωση ποδοσφαιρικού αγώνα με την συμμετοχή θαμώνων τεσσάρων καφετεριών της Μάνδρας, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του υπό ανέγερση εκκλησιαστικού πνευματικού κέντρου του ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης (Βλ. Σχετικώς στο περιοδικό «Δημοφών», τεύχος 2 σελ.3).